UKK/FAQ

 • Miksi JDM-Outlet?

  Yrityksellämme on yli kymmenen vuoden kokemus tuontiautoista Japanista. Ostaminen on turvallista. Automme ovat kuntotarkastettuja, huollettuja ja katsastettuja. Noudatamme autoalan kuluttajansuojapykäliä. Otamme autoja myös vaihdossa ja tarjoamme myymiimme autoihin rahoitusta useilta rahoitusyhtiöiltä.

 • Mikä on varaosien saatavuus?

  Varaosien saatavuus on hyvä. Kyse on loppuviimein sarjavalmisteisista japanilaisista autoista. Samoja osia on usein käytetty monessa muussakin mallissa, myös niissä meillä myydyissä. Joskus erikoisempien osien suhteen voi joutua tekemään hieman salapoliisityötä, mutta kaikki on saatavilla viimeistään Japanista tilaamalla. Ne saa monesti jopa nopeammin ja edullisemmin kuin Suomesta ostamalla. Perushuolto-osat kuten suodattimet yms. löytyy vaikka Motonetistä.

  Nämä ovat Japanissa valmistettuja japanilaisia, joten varaosien tarve on keskimääräiseen euro-serkkuun verrattuna vähäisempää.

 • Ostaako tällaista enää kukaan minulta? Mikä on jälleenmyyntiarvo?

  Kyllä ostaa, useimmiten vieläpä varsin hyvään hintaan. Autot säilyttävät arvonsa keskimääräistä paremmin, varsinkin jos niistä viitsii pitää hieman huolta. Ihan jokaiseen autoliikkeeseen nämä ei toki vaihdossa kelpaa, mutta JDM-autoille on olemassa jo varsin hyvin vakiintuneet markkinat. JDM Outlet ottaa mieluusti vaihdossa ja joissain tapauksissa jopa ostaa suoraan japanintuontiautot.

 • Onko katsastuksessa ongelmia?

  Autot myydään katsastettuina ja rekisteröityinä Suomen tieliikenteeseen. Näin ongelmia ei määräaikaiskatsastuksissakaan ole. Osalle katsastusmiehistä tuontiautot Japanista voivat olla vielä eksoottisia ja käytännöt siksi vaihtelevia mutta tietoisuus lisääntyy jatkuvasti ja mahdolliset ongelmat on aina saatu ratkaistua.

 • Onko JDM-autoissa ratti väärällä puolella?

  Ei, vaan oikealla. Japanissa on vasemmanpuoleinen liikenne ja siksi autoissa on ratti oikealla, eli meikäläisittäin ”väärällä” puolella. Kuulostaa pelottavalta, mutta todellisuudessa kysymys on hyvälle kuljettajalle muutaman päivän totuttelusta. Parkkihalleissa joutuu hieman kurottelemaan, muuten suurin riesa tulee säännöllisesti kerrottavista postiautovitseistä. Aiheesta tuntuu olevan suurin ongelma niillä, jotka eivät ole koskaan kokeilleet. Jos asia mietityttää, ota myyntiin yhteyttä ja järjestämme koeajon mielellämme. Japanista löytyy myös vasemmanpuoleisella ohjauksella varustettuja, lähinnä eurooppalaisia, autoja.

 • Onko ruostetta?

  Ei. Sitä ei vain ole. Joskus voi pakoputken sauma olla hieman rusehtava, mutta siinä se.

 • Voiko mittarilukemaan luottaa?

  Japsiautoilla on usein ajettu vähän ikäänsä nähden, joten kysymys mittarilukeman oikeellisuudesta on ihan aiheellinen. Japanilaisessa katsastuksessa tarkistetaan aina myös kilometrit ja niitä verrataan auton tiedossa olevaan historiaan. Jos luulit, että Suomessa on katsastuskonttorilla tiukkaa, olet väärässä. Japanissa prosessi on paria kertaluokkaa tiukempi ja ennen kaikkea yksityiskohtaisempi. Jos kilometrimäärässä on epäselvää, siitä tulee aina merkintä auton tietoihin. Todellinen lukema on siis taulussa, tai jos ei ole, siitä on tieto olemassa.

 • Miksi auto Japanista?

  Japsituonneissa yhdistyy hyvä kunto ja pieni ajomäärä suhteessa edulliseen hintaan. Lisäksi tarjolla on valtavasti mielenkiintoisia automalleja, joita ei näillä leveyksillä ole tavattu aikaisemmin nähdä. Ja niissä tutummissakin malleissa on pellin alla tekniikkaa, joka ei jätä kylmäksi. Ihan tavallisen arkiautoilunkin voi hoitaa erilailla, eikä sen erilaisuuden tarvitse välttämättä maksaa maltaita.