UKK/FAQ | JDM Outlet

UKK/FAQ

 • Toimiiko auton varusteet Suomessa?

  Auton mahdollisista varusteista navigointi ei toimi Suomessa. Alkuperäisen radion taajuusalue eroaa meille tutusta ja siksi valtaosa radiokanavista ei lähtökohtaisesti kuulu. Lisäksi esimerkiksi vakionopeudensäätimen toiminta on lakisääteisesti rajoidettu enintään ~120km/h nopeuteen. Näihin löydetään tarvittaessa monesti ratkaisu meiltä tai yhteistyökumppaneiltamme.

 • Kuinka monta avainta auton mukana toimitetaan?

  Japanin tuontiautoissa on hyvin usein vain yksi avain. Kysy mahdollisuutta teettää kauttamme lisäavaimia.

 • Mistä autonne ovat peräisin?

  Ne tulevat 99% japanilaisista huutokaupoista, koska vain tällä tavoin voidaan varmistua autojen laadusta. Me jätämme tarkoituksella hinnat alkaen laitteet Japaniin, koska haluamme myydä vain mahdollisimman hyvälaatuisia autoja. Se minkä ostettaessa säästää, menettää yleensä korjauskuluissa moninkertaisesti.

 • Mistä auton hinta koostuu?

  Myytävän auton hinta koostuu auton ostohinnasta, japanin pään kuluista, rahtimaksusta, tullimaksusta, arvonlisäverosta, huolloista, muutostöistä, renkaista, rekisteröintikatsastuksesta, autoverosta sekä katteestamme.

  Tuontipalveluna myytävän auton hinta koostuu auton ostohinnasta, japanin pään kuluista, rahtimaksusta, tullimaksusta, arvonlisäverosta, palkkiosta sekä mahdollisista lisäpalveluista kuten tullaus ja kuljetus pääkaupunkiseudulle.

  Auton saattamisessa tieliikenteeseen on paljon kuluja jotka jäävät monesti laskelmissa huomiotta. Vertaile aina kokonaishintaa. Esimerkiksi meidän rivistä myytävien avaimet käteen -autojen palvelusisältö on hyvin erilainen kuin meidän ja muiden tax free -palvelussa.

 • Onko JDM Outlet luotettava?

  JDM Outlet on osa yli kahden miljoonan euron liikevaihtoa tekevää THE-Enterprise Oy -osakeyhtiötä joka on toiminut alalla jo yli kymmenen vuotta. Toiminta on vakiintunutta ja kannattavaa sekä kaikkien lakien mukaista. Meillä asioit aina virallisen yrityksen kanssa ja meitä sitoo kuluttajansuojan yleiset periaatteet.

 • Tuotteko autoja myös tilauksesta?

  Kyllä. Pääbisneksemme on rivistä valmiina myytävät autot mutta tuomme autoja myös tilauksesta kymmenen vuoden kokemuksella.

 • Otatteko vastaan vaihtoautoja?

  Kyllä, huomioimme kaikki vaihtoautot. Keskitymme japanintuonteihin mutta otamme vaihdossa myös muut autot. Omaan riviin soveltumattomille autoille etsimme parhaan mahdollisen hyvityshinnan laajalta kumppaniverkostoltamme.

 • Ovatko myymänne autot huolettuja?

  Kyllä, kaikki myymämme autot ovat huollettuja maahantuonnin yhteydessä ellei toisin mainita. Toimimme vastuutapauksissa kuluttajansuojalain yleisten pykälien puitteissa.

 • Voinko ostaa auton rahoituksella?

  Kyllä, tarjoamme rahoitusta useilta kumppaneiltamme. Meiltä löytyy sekä vakuudellista että vakuudetonta rahoitusta ja rahoitusta jopa luottotietonsa menettäneille.

 • Onko myytävät autot rekisteröity?

  Kyllä. Kaikki autot myydään rekisteröitynä ja Suomen rekisterikilvillä ellei toisin mainita.

 • Miksi JDM-Outlet?

  Osakeyhtiömuotoisella yrityksellämme on yli kymmenen vuoden kokemus tuontiautoista Japanista. Ostaminen on turvallista, kannamme vastuumme myös kaupan jälkeen. Automme ovat kuntotarkastettuja, huollettuja ja katsastettuja. Noudatamme autoalan kuluttajansuojapykäliä. Otamme autoja myös vaihdossa ja tarjoamme myymiimme autoihin rahoitusta useilta rahoitusyhtiöiltä. Myös tilauspalvelussa asioit vain meidän kanssamme eikä sinun tarvitse suorittaa esimerkiksi ulkomaanmaksuja tai jännittää eri prosessin vaiheissa että kaikki menee hyvin.

  Jos kuitenkin päätät tilata auton muualta, noudata näitä neuvoja. Älä koskaan siirrä rahaa yksityishenkilölle. Jos käytät suomalaista yritystä autonvälittäjänä, maksa kaikki kulut vain suoraan tälle yritykselle laskua tai muuta tositetta vastaan. Älä koskaan maksa suoraan muille palveluntarjoajille. Näin varmistut siitä että vastuukysymykset ovat selviä ja verot tulevat maksettua prosessin kaikissa vaiheissa asianmukaisesti. Vaadi selkeää ja kiinteää hinnoittelua myös rahdin ja muiden kulujen osalta jotta et tule maksaneeksi liikaa.

 • Mikä on varaosien saatavuus?

  Varaosien saatavuus on hyvä. Kyse on loppuviimein sarjavalmisteisista japanilaisista autoista. Samoja osia on usein käytetty monessa muussakin mallissa, myös niissä meillä myydyissä. Joskus erikoisempien osien suhteen voi joutua tekemään hieman salapoliisityötä, mutta kaikki on saatavilla viimeistään Japanista tilaamalla. Ne saa monesti jopa nopeammin ja edullisemmin kuin Suomesta ostamalla. Perushuolto-osat kuten suodattimet yms. löytyy vaikka Motonetistä.

  Nämä ovat Japanissa valmistettuja japanilaisia, joten varaosien tarve on keskimääräiseen euro-serkkuun verrattuna vähäisempää.

 • Ostaako tällaista enää kukaan minulta? Mikä on jälleenmyyntiarvo?

  Kyllä ostaa, useimmiten vieläpä varsin hyvään hintaan. Autot säilyttävät arvonsa keskimääräistä paremmin, varsinkin jos niistä viitsii pitää hieman huolta. Ihan jokaiseen autoliikkeeseen nämä ei toki vaihdossa kelpaa, mutta JDM-autoille on olemassa jo varsin hyvin vakiintuneet markkinat. JDM Outlet ottaa mieluusti vaihdossa ja joissain tapauksissa jopa ostaa suoraan japanintuontiautot.

 • Onko katsastuksessa ongelmia?

  Autot myydään katsastettuina ja rekisteröityinä Suomen tieliikenteeseen. Näin ongelmia ei määräaikaiskatsastuksissakaan ole. Osalle katsastusmiehistä tuontiautot Japanista voivat olla vielä eksoottisia ja käytännöt siksi vaihtelevia mutta tietoisuus lisääntyy jatkuvasti ja mahdolliset ongelmat on aina saatu ratkaistua.

 • Onko JDM-autoissa ratti väärällä puolella?

  Ei, vaan oikealla. Japanissa on vasemmanpuoleinen liikenne ja siksi autoissa on ratti oikealla, eli meikäläisittäin ”väärällä” puolella. Kuulostaa pelottavalta, mutta todellisuudessa kysymys on hyvälle kuljettajalle muutaman päivän totuttelusta. Parkkihalleissa joutuu hieman kurottelemaan, muuten suurin riesa tulee säännöllisesti kerrottavista postiautovitseistä. Aiheesta tuntuu olevan suurin ongelma niillä, jotka eivät ole koskaan kokeilleet. Jos asia mietityttää, ota myyntiin yhteyttä ja järjestämme koeajon mielellämme. Japanista löytyy myös vasemmanpuoleisella ohjauksella varustettuja, lähinnä eurooppalaisia, autoja.

 • Onko ruostetta?

  Ei. Sitä ei vain ole. Joskus voi pakoputken sauma olla hieman rusehtava, mutta siinä se.

 • Voiko mittarilukemaan luottaa?

  Japsiautoilla on usein ajettu vähän ikäänsä nähden, joten kysymys mittarilukeman oikeellisuudesta on ihan aiheellinen. Japanilaisessa katsastuksessa tarkistetaan aina myös kilometrit ja niitä verrataan auton tiedossa olevaan historiaan. Jos luulit, että Suomessa on katsastuskonttorilla tiukkaa, olet väärässä. Japanissa prosessi on paria kertaluokkaa tiukempi ja ennen kaikkea yksityiskohtaisempi. Jos kilometrimäärässä on epäselvää, siitä tulee aina merkintä auton tietoihin. Todellinen lukema on siis taulussa, tai jos ei ole, siitä on tieto olemassa.

 • Miksi auto Japanista?

  Japsituonneissa yhdistyy hyvä kunto ja pieni ajomäärä suhteessa edulliseen hintaan. Lisäksi tarjolla on valtavasti mielenkiintoisia automalleja, joita ei näillä leveyksillä ole tavattu aikaisemmin nähdä. Ja niissä tutummissakin malleissa on pellin alla tekniikkaa, joka ei jätä kylmäksi. Ihan tavallisen arkiautoilunkin voi hoitaa erilailla, eikä sen erilaisuuden tarvitse välttämättä maksaa maltaita.