Koiraharrastajan auto

Tutustu lemmikeille soveltuviin autoihin

Koira perheessä asettaa omat vaatimuksensa myös autolle. Jotta matkustaminen olisi lemmikille mukavaa ja turvallista, pitää, ja on hyvä ottaa huomioon erilaisia asioita, kun valitaan perheelle kulkupeli.

Kuten kaikki koiraihmiset tietävät, oma koira on lähes kaikille aidosti perheenjäsen. Samoin kuin lapsien kohdalla, myös oman lemmikin oleminen halutaan myös autoillessa tehdä mahdollisimman mukavaksi ja turvalliseksi.

Koiraperheen auton pitää olla tarpeeksi tilava ja mahdollisimman hyvin muunneltavissa monenlaisiin kuljetustarpeisiin. Myös kaikkien matkustajien turvallisuus ja mukavuus tulee ottaa huomioon. Koiran autoon pääsemistä sekä sieltä poistumista ei myöskään sovi unohtaa. Takaluukun kynnys tai koroke vaikeuttavat koiran autoon kulkemista ja siksi sekin pitää ottaa huomioon auton valintaa tehtäessä.

Lainsäädäntö vaikuttaa myös koiran matkustamiseen

On huomioitava lainsäädännön vaikutus siihen, miten lemmikkiä voi ja saa kuljettaa autossa. Koiran on oltava joko kiinni, tai selkeästi omassa tilassaan. Umpinaisessa takaluukussa koiraa ei kuitenkaan saa pitää.

Yleisimpiä kuljetustapoja koiran koosta riippuen ovat kuljetus takapenkillä kiinnitettyinä valjailla turvavyökiinnikkeeseen tai koiraverkolla varustetun auton tavaratilassa. Myös tilapäinen lyhyempien matkojen kuljetus ”pelkääjän puolen” jalkatilaan kytkettynä on varsin yleistä.

Häkki tai portti tavaratilaan

Viime vuosina varsinkin erilliset koirahäkit ovat nousseet suosituksi vaihtoehdoksi aktiivisten koiraharrastajien autoissa. Helpoin tapa on auton tavaratilaan asetettu metallinen yleismallinen tai automallikohtainen tukeva koirahäkki mutta autoon voidaan asentaa myös kiinteä häkki tai portti. Kiinteät ratkaisut ovat kuitenkin huomattavasti kalliimpia ja ne vaativat usein myös mittatilausratkaisuja auton ja koiran mukaan.

Häkin ansiosta koira pysyy matkan aikana omalla paikallaan. Tämä mahdollistaa myös paremmin tavaroiden kuljettamisen autossa. Häkki takaa myös mukavan ja turvallisen matkustamisen koiralle. Oman tilansa ansiosta se tuntee olonsa turvalliseksi eikä loukkaa itseään. Myös auton muut tilat pysyvät siistimpinä, kun karvat ja tassujen mukana tulevat lika eivät leviä joka paikkaan. Lisäksi lukittava häkki on loistava ratkaisu kesähelteellä, jolloin auton takaluukun voi jättää auki.

Lisävarusteilla sujuvuutta koiran matkustamiseen

Lisävarusteilla löytyy autoihin monenlaisia hyviä, juuri koirille tarkoitettuja ratkaisuja. Nykyään jo standardina autoista löytyvän ilmastoinnin lisäksi esimerkiksi kattoluukku, koiraverkko, tummennetut takalasit, ovet ja väliseinä takaosassa sekä ilmahaka ovat suosittuja lisävarusteita. Myös pienemmille koirille tarkoitetut koirasillat ovat vallanneet markkinoita. Koiran karvojen välttämiseksi varustelistalla on tarjolla erilaisia takapenkille ja myös tavaratilaan levitettäviä suojia.

Monia vaihtoehtoja koiranomistajan autoksi

JDM Outletissa on valikoimassa paljon erilaisia vaihtoehtoja autoilevan koiranomistajan menopeliksi. Meiltä löytyy farmari- ja tila-autoja, joissa tilavat ja loistavasti muunneltavat sisätilat mahdollistavat kaikkien perheenjäsenten mukavan ja turvallisen matkustamisen. Autoista löytyvät tarvittaessa nelivetoisuus ja turbo-ominaisuus jotka takaavat paremman ajettavuuden.

Mikäli laajasta liikkeessä olevasta valikoimasta ei löydy sopivaa vaihtoehtoa, voit tehdä asiakastilauksen toimeksiantona. Tällöin hoidamme Japanista haluamasi auton ”avaimet käteen”-periaatteella juuri sellaisena kuin sen haluat. Palvelualueemme kattaa koko Suomen.

 

Logo

Facebook   Instagram

Toimipiste Vantaa

Ensimmäinen savu 2
01510 Vantaa
Avoinna: Ma-Pe 10-18, Lauantaisin 11-15

Toimipiste Kaarina

Jättänväljäntie 7 A
21500 Piikkiö
Avoinna: Ma-Pe 10-18, Lauantaisin 11-15

Asiakaspalvelu

Vantaa
010 325 3150
Kaarina
010 325 3153

myynti@jdmoutlet.fi

JDM-Outlet - THE-Enterprise © 2024